Mape

Interaktivne mape

Srpska vlastela u 14. veku
Oblasni gospodari i vlastela u srpskoj drzavi tokom 14 veka.
Posedi manastira
Posedi manastira na osnovu srednjevekovnih povelja i dokumenata.
Popis 2011. godine
Preliminarni rezultati popisa u Republici Srbiji 2011. godine.
Države antroponimi
Nazivi toponima u velikoj meri nose nazive istorijskih ličnosti, ipak, tek nekoliko država duguje svoj naziv znamenitim ljudima iz istorije.
Geografske zanimljivosti (Srbija)
Najzanimljive geografske odrednice u Republici Srbiji i geografski ekstremi.
Srbi na Kosovu i Metohiji
Na teritoriji Kosova i Metohije danas živi između 130.000 i 140.000 pripadnika srpske zajednice (brojka je neodređena zbog neprekidnog iseljavanja i neregulisanog statusa brojnih pojedinaca).
Saobraćajne nesreće u opštini Kraljevo
Lokacije saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom u opštini Kraljevo.
Geografske zanimljivosti (Svet)
Geografske zanimljivosti - geografski ekstremi širom sveta.
Saobraćajne nesreće tokom 2012. godine
Pregled broja nastradalih u saobracajnim nesrećama tokom 2012. godine.
Granični spor Srbije i Hrvatske na Dunavu
Posle raspada SFRJ, po preporuci Badinterove komisije republičke granice postale su državne. Međutim, zbog međusobno neutvrđenih međa na pojedinim područjima, pojavilo se više graničnih sporova koji će se rešavati dogovorom ili arbitražom.Srbija i Hrvatska se nalaze u sporu oko utvrđivanja granice na reci Dunav. Oko 10.000 hektara zemljišta sa srpske i oko 2.500 hektara sa hrvatske strane je sporno. Najveći deo ovog zemljišta se nalazi u opštinama Sombor i Apatin.

Offline mape

Određene mape iz naše galerije imaju i geo-referenciranu verziju za offline prikaz na mobilnom uređaju (nije neophodna Internet veza) pomoću programa Avenza Maps (Android Play Store, postoji verzija i za Apple iOS). Kada instalirate program Avenza Maps na vašem mobilnom uređaju, preuzmite mape sa naše stranice na Avenza Store.

Najjednostavniji način za instaliranje nove mape u programu Avenza Maps je snimanjem QR koda mape. Detaljnije uputstvo za korišćenje programa se nalazi na matičnom sajtu Avenza Systems.

Novo: Detaljna offline GPS mapa Srbije za mobilne uređaje (Android i iOS) je postavljena na Avenza Map Store. Za korišćenje mape nije potreban Internet.

Galerija